Algemene vragen

Flakestrap is geschikt voor iedere trap! Hout, staal, tegels of beton: Flakestrap kan altijd aangebracht worden en is een prachtige afwerking. Ook het model van de trap is geen belemmering. Ieder trapmodel kan gerenoveerd worden. Flakestrap is onder andere toepasbaar op een spiltrap, wenteltrap, zwevende trap, bordestrap, kwartslagtrap en een steektrap.
Een Flakestrap traprenovatie kan in één werkdag gerealiseerd worden. Twee uur na het aanbrengen is de trap al beloopbaar.
Flakestrap is slijtvast, onderhoudsvriendelijk, antiallergisch, antislip, naadloos, decoratief en zeer veelzijdig. De mogelijkheden zijn eindeloos! Bovendien is Flakestrap in één werkdag gerealiseerd.
Dankzij de veelzijdigheid van het product, wordt het in veel projecten toegepast. We komen in heel Nederland en hebben o.a. traprenovaties gerealiseerd voor VVE’s, particulieren (woonhuizen), scholen, ziekenhuizen, kantoren en andere bedrijven en instellingen.
In de meeste gevallen is het gewenst dat de randafwerking naar de muur wordt afgewerkt met een kitnaad. Deze kitnaad wordt niet aangebracht door onze applicateurs.
Geen allergische reactie op huisstofmijt meer. Met traditionele trapbekleding speelden dit soort allergische reacties regelmatig op. Flakestrap is anti-allergisch!
En duurzaam! Flakestrap heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Het materiaal heeft een lange levensduur en wordt razendsnel toegepast.

 Voorbehandeling trap

Houten trappen zet je in een laag grondverf. Voor betonnen trappen is geen voorbehandeling vereist.

De oude trapbekleding moet volledig verwijderd worden, inclusief lijmresten. Het is noodzakelijk dat de trap helemaal glad is. Dit kun je doen met een krabber, verf afbijtmiddel of met een handschuurmachine met een grove korrel (16 of 40). Is de oude lijm op waterbasis? Dan kun je deze losweken van het hout. Dit gaat het beste met natte doeken die je een paar uur op de treden laat liggen. Zodra de lijm week wordt, kun je het eraf krabben.

De oude trapbekleding moet volledig verwijderd worden. Belangrijk: verwijder ook de lijmresten! De trap moet namelijk volledig glad zijn. Dit kun je doen met een krabber, verfbrander, verf afbijtmiddel of met een handschuurmachine (grof, korrel 16 of 40). Is de lijm op waterbasis, dan kun je voor een paar uur wat natte doeken neerleggen. Zodra de lijm week wordt, kun je het eraf krabben.

Niet-afgewerkte betontrappen moeten vuil- en vetvrij worden opgeleverd.

Optie één: laat de applicateur de voorbereidende werkzaamheden uitvoeren. Deze werkzaamheden zullen conform de meerwerkprijzen worden uitgevoerd. Dit kan betekenen dat de werkzaamheden uitlopen en dat voor het aanbrengen van Flakestrap een nieuwe afspraak gemaakt moet worden.

 

De tweede optie is de plaatsingsafspraak verzetten, zodat je alsnog zelf de voorbereidingswerkzaamheden uit kunt voeren. We zijn hierdoor wel genoodzaakt het afmeldtarief in rekening te brengen, omdat de applicateur met onverrichte werkzaamheden terug moet keren.

 Onderhoudsvragen

Het schoonmaken van Flakestrap bekleding is erg eenvoudig. Gebruik hiervoor een PH-neutraal schoonmaakmiddel en een vochtige doek.

Flakestrap is erg onderhoudsvriendelijk en bovendien slijtvast. Bij oplevering ontvang je een helder en bondig onderhoudsadvies.

contact

Contactformulier Flakestrap

Voornaam(Vereist)
Achternaam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.